Dnes se u nás peklo. A jak jinak, než bezlepkově 🙂 Urodilo se nám totiž letos rybízu víc než jsem schopná sníst, a asi i víc než se nám vejde do mrazáku. 😀

Co potřebujete na těsto? 

  • 2 hrnky bezlepkové mouky (používám tu z Marks & Spencer), 1 vejce, 1 prášek do pečiva (bio z DM bez fosfátů), 1 hrnek třtinového cukru, 50 ml oleje, 1 hrnek rýžového mléka

Co potřebujete na drobenku? 

  • 4 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce másla, 2 lžíce bezlepkové mouky

Pozn.: Je samozřejmý, že můžete použít i normální suroviny. Nemusíte používat bezlepkovou mouku a můžete použít i mléko s laktózou. Já používám vždy to, co si myslím, že je pro mě nejlepší.

Jak na to? 

Jako první si vždy předehřeju troubu. V tomto případě na 180°C.

Všechny suroviny na těsto smíchejte v řidší těsto. Pokud se vám zdá až moc tekuté, tak můžete přisypat trochu mouky. Směs vlijte do vymazané a vysypané formy. Já jsem na vysypání použila kokos. Na těsto nasypte velkou vrstvu ovoce. Záleží na vás, jaké použijete, u mě zvítětil rybíz, kterého v současné době máme víc než dokážeme spotřebovat.

Udělejte si drobenku, kterou celý koláč posypte. A dejte do trouby. Pak pečte cca 20 min. Pokud máte pocit, že vnitřek stále není upečený, snižte teplotu trouby a pečte do doby, než bude koláč hotový. To poznáme tak, že do prostředka plechu píchneme špejlí a na špejli by nemělo zůstat syrové těsto.

Dobrou chuť.

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.