Je opravdu záhadou, že jakýkoliv pokus o dietu, rozuměj rozumné stravování, jsem zavrhla v hlavě ještě dřív než jsem začala. Ale s bezlepkovým životem se sžívám už dost dlouho a musím říct, že mi tenhle přístup vyhovuje. Absolutně netvrdím, že ho držím na 100%, ale určitě tvoří velmi podstatnou část mého stravování. 

Každý se mi ptá, jestli mi nechybí chleba. Abych se přiznala, ten je tím posledním, na co si vzpomenu. Ale když jsem narazila na tenhle chleba bez lepku, musela jsem ho zkusit. Chuťově je opravdu k nerozeznání od jakéhokoliv celozrnného běžně dostupného pečiva.

Co na něj potřebujete?

  • 1/2 hrníčku lněných semínek (já měla sezamová)
  • 1/2 hrníčku dýňových semínek
  • 1/2 hrníčku slunečnicových semínek
  • 1 cibule
  • 1 menší cuketa (v původním receptu byla půlka)
  • 2 vajíčka
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky drceného kmínu
  • 1/4 lžičky pepře

Jak na to?

Společně rozmixujeme semínka, cuketu a cibuli. Přidáme vejce a ostatní suroviny a pořádně mícháme. Pečícím papírem vyskládáme plech na biskupský chlebíček a těsto do něj vlijeme. Celé vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme cca hodinu. Po té chléb nakrájíme na široké  plátky a ještě dopečeme několik minut z obou ořízlých stran.

Dobrou chuť!

Puvodní recept z: www.blog.paleo-doupe.cz

 

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.