Krůtí maso na pomerančích

S koncem závodní sezóny jsem opět získala čas na vaření, který si užívám. A věřím, že má rodina taky. Tentokrát jsem si udělala čas na tohle vymazlené krůtí maso na pomerančích.

Co budete potřebovat? 

  • cca 1 kg krůtího masa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 pomeranč
  • tymián
  • pepř
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • med

Jak na to? 

  • Předehřejte troubu na 170°C. Krůtí maso rozkrájejte na cca 2 cm plátky. Posolte a pokapejte olivovým olejem. Vložte do pekáčku.
  • Stroužky česneku rozkrájejte na plátky a vložte do hmoždíře, kam  přidejte kůru z pomeranče, několik větviček z tymiánu, čerstvě namletý pepř a sůl. Vše společně promačkejte a touto směsí potřete maso. Nechte cca 20 minut odležet.
  • Do pekáčku přidejte nakrájenou cibuli na kolečka, tymián a kolečko pomeranče nakrájený na čtvrtky. Podlijte vodou a zakryjte alobalem nebo vrchem pekáčku. Pečte 60 – 75 min.
  • Mezitím v misce smíchejte šťávu z jednoho pomeranče a lžíce medu. Tuto směs vlijte na krůtí prsa a odkryté pečte ještě dalších 15 minut při teplotě 190°C.

Krůtí prsa podávejte nejlépe s lehkým salátem.

Dobrou chuť.

 

Kategorie:

NA TALÍŘI, VÝŽIVA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *