Mrkvové chipsy

S novoročními předsevzetími souvisí i strava. Přesvědčujeme sami sebe, že už vážně nebudeme jíst ty (ne)chutný čokolády a po 17. hodině nás nikdo s talířem , který bude obsahovat něco jiného než zeleninu, neuvidí. Ale co máme dělat, když večer bez brambůrků to prostě nejde? Udělejte si vlastní a zdravější variantu. Není to nic složitého. 

Na takovou mističku, co vidíte na obrázku potřebujete asi 300g, necelou lžičku soli a lžičku kokosového oleje.

 

Mrkev omyjeme, ostrouháme a nakrájíme na co nejslabší plátky. Já si jí nakrouhala v mixéru. Po té nasypte 1/2 lžičky soli (ne víc, je pak hrozně slaná a to samozřejmě nechceme) a zalijeme lžičkou rozpuštěného kokosového oleje. Vše dobře promícháme a naskládáme do sušičky na ovoce a zeleninu. Sušíme přes noc a ráno máme naprosto luxusní a opravdu křupavé chipsy. 

Pozn.: Sušit můžete třeba i cuketku. Připravte si ji naprosto stejně, jen přidejte stroužek česneku. 

Kategorie:

VÝŽIVA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *