Pohankové rizoto

Od té doby, co jsme se vrátili z Thajska, jsem přestala mít chuť na maso. Já! Člověk, kterého ukazovali v posilovně jako vzácný exemplář ženy, která se cpala hovězím až mi lezlo ušima. Ale je pravda, to už je nějakou dobu. Každopádně mě to nemastné období nutí vymýšlet nová bezmasá jídla. A tentokrát přišla řada na pohanku. 

Co budete potřebovat? 

  • 1 větší cibule
  • 500g žampionů
  • 2 hrnky pohanky
  • ústřicová omáčka
  • sůl, pepř

Jak na to?

Uvařte pohanku dle návodu i se solí. Na pánvi osmahněte na jemnou nakrájenou cibulku a pak přidejte nakrájené žampióny. Dle potřeby osolte. Duste do změknutí a pak smíchejte s pohankou a zakapejte ústřicovou omáčkou pro chuť. Při servírování posypte čerstvě namletým pepřem.

Dobrou chuť

 

 

Categories:

NA TALÍŘI, VÝŽIVA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *