Portobello

Když si mám vybrat, jestli sním flákotu, nebo něco sladkého, vždy to u mě vyhraje kus masa. Ale samozřejmě, že chápu, že nemůžu být živa jen z masa a tak kolikrát vymýšlím, co bezmasého uvařit. Tentokrát jsem v Globusu narazila na nádherné portobello, a tak nebylo co řešit. Portobello můžete dělat na milion způsobů, ale já zvolila tenhle s tofu. 

Co budete potřebovat? 

  • 4 porotobello houby
  • ghí
  • 1 kostka tofu nakrájená na malinkaté kostičky
  • cherry rajčata
  • bazalka
  • cibule
  • česnek
  • pepř
  • čedar

Jak na to? 

  • Troubu předehřejeme na 180°C. Mezitím opatrně vydlabeme portobello a spolue s nožičkama nakrájíme na malé kousky. Kloboučky vyskládáme na plech.
  • Cibulku nechte zesklovatět na ghí a pak přidejte česnek, nakrájené tofu a zbytek hub. Chvíli dusíme. Vzniklou směsí naplníme portobello, poklademe nakrájenými rajčaty a bazalkou. Na vrch nasypeme nastrouhaný čedar a vložíme do trouby.
  • Pečeme 15-20 minut a pak podáváme.

Dobrou chuť.

 

Kategorie:

NA TALÍŘI, VÝŽIVA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *