Za posledního čtvrt roku jsem dostala tolik kuchařek, že asi ani do konce života nebudu schopná z nich uvařit všechno, co min. připomíná bezlepkovou stravu. A tak nezbývá než pečlivě vybírat a vám čas od času zveřejnit to, co by vás v dané chvíli mohlo nadchnout.A jelikož se blíží Silvestr, myslím, že rajčatovo-avokádová salsa je to pravé. 

Jak už z mých Instastorires víte, k Vánocům jsem dostala skvělou „Nejbarevnější kuchařku“ od Kamily Rundusové aka @chefkamu a z ní i tento recept pochází. Předpokládám, že tento dip původně nesloužil k tomu, aby dochutil mou velkou lásku „nachos“, nýbrž maso. Ale myslím, že na silvestrovském stole spolu s těmito mexickými lupínky neurazí.

Co budetem potřebovat?

  • 4 středně velká rajčata, 1 avokádo, půlku červené cibule, stroužek česneku, římksý kmín, čerstvý koriandr, štávu z limety, 1 lžičku třtinového cukru, mořskou sůl a pepř
blank

Processed with VSCO with kk1 preset

Jak na to?

  • Rajčata a avokádo nakrájejte na malé kousky, cibuli a česnek nadrobno, svazek koriandru nasekejte a vše smíchejte. Poznámka: jestli milujete koriandr stejně jako já, nešetřete. Přidejte 1/2 lžičky římského kmínu, šťávu z limety, cukr, sůl, pepř a promíchejte. Pokud máte čas, nechte uležet. Pokud ne, nic se nestane, když budete podávat hned.

Salsu podávejte třeba spolu s nachos. Můžu říct, že tato salsa je velkou konkurencí mého oblíbeného guacamole.

Dobrou chuť.

 

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.