Dneska pro vás mám další chutný recept na letní dny. Tuhle chuťovku jsem si vůbec nedovedla představit jíst, než jsem zjistila, jak dobré to opravdu je. 

Každý, kdo má zahrádku ví, že všechny plody z vlastní zahrádky chutnají úplně jinak. A tak jsme se i my rozhodli pěstovat rajčat a další pochutiny. Marco mi vytvořil záhon, kam jsme zasázeli všechno, o co se nemusíte moc starat, ale máme to rádi. Mimo jiné právě i cukety. Receptů z klasických cuket znáte asi mraky, ale tohle je trošku něco jiného.

Jako u každého plodu, i u cukety nejdříve rostlina nakvete. U cukety se jedná o relativně velký květ, který se právě dá jíst. Ale musíte ho okamžitě zpracovat.

Co budete potřebovat?

  • cuketové květy
  • bezlepkovou mouku
  • 1 vejce
  • mléko
  • olej na smažení
  • sůl

Jak na to? 

Z mouky, vejce a mléka uděláme řídké těstíčko a mezitím mírně zahřejeme olej ke smažení. Květy obalíme v těstíčku a opatrně osmažíme v oleji dozlatova.

Dobrou chuť

blank

blank

blank

 

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.