Kdybych si měla vybrat, jestli nachos nebo čokoládu, tak 100% řeknu nachos. Na sladké mě totiž moc neužije. Ale jsou chvíle, kdy i já hledám ve spíží něco sladkého. A když tam nic není, nezbývá mi než si něco udělat. A v tu chvíli už si vybírám. Třeba tyhle třešňové vlnky. Recept je jako vždy bezlepkový.

Co budete potřebovat? 

  • 1/3 hrnku mražených třešní (v původním receptu jsou maliny, takže klidně vyndejte, co váš mrazák dá)
  • 1/3 neslazených kokosových vloček
  • 1/3 hrnku kokosového oleje
  • 5 lžíc soleného másla
  • 2 lžíce obyčejného kakaa
  • 2 – 3 lžíce rýžového sirupu

Jak na to?

Na talíř nebo formu rozložte pečící papír. Nejlépe takový, který má po okrajích právě vlnky. 😉 Nasypte na něj kokos a třešně. Kokosový olej a máslo rozehřejte a pak vsypte kakako a sirup. Zalijte maliny a  nechte alespoň půl hodiny do lednice, aby vše ztuhlo.

Dobrou chuť!

Upozornění: Vlnky nejsou dortík, kterého můžete sníst půlku na posezení. Ale jsou vhodné  na zahánění chutí, taková ta rychlovka, co si trošku tu a tam odlomíte a vychutnáte.

Pozn.: Originální recept je z knihy Sladký život bez curku

 

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.