Na tenhle výborný salát mi přivedla má sestřenice, která ho měla ve svém menu na oslavě. Tak moc nám s Marcem chutnal, že jsem se rozhodla se s vámi o něj podělit.

Co budete potřebovat?

  • 2 hrníčky kus kusu
  • 1/3 balení cizrny
  • dvě plechovky tuňáka v olivovém oleji
  • červenou cibulku nebo šalotku
  • mátu (bez té to ani nedělejte)
  • případně koriandr

Jak na to? 

Uvařte dle návodu cizrnu a nechte vychladnout. Kus kus osolte, přidejte dvě lžíce másla a zalejte 3 hrnky horké vody a nechte nabobtnat cca 5 minut pod pokličkou. Mezitím si nakrájejte cibulku, mátu a koriandr. Máta je v tomto receptu důležitá, dává sálátu naprosto svěží chuť. Proto si tady nehrajte na Babicu. 😉 Všechny ingredience včetně tuňáka zamíchejte a strčte na pár hodin do lednice, aby se chutě smíchaly.

Dobrou chuť.


Pozn.: Z tohoto množství uděláte docela velkou mísu salátu, ale nebojte se, s jeho chutí vám přijde, že i tohle je málo. 

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.