Není psáno, že bezlepkové dorty musí být bez chuti a nedají se jíst. Než vyzkoušíte tenhle kousek, přesvědčte sami sebe, že máte pevnou vůli, a že jste si jistí, že ho nesníte celý na posezení. 

Co na něj budete potřebovat?
– 250g jáhel
– 1l vody nebo kokosového mléka
– 150g strouhaného kokosu
– javorový sirup
– 2 lžíce kokosového oleje
– 300g ovoce, i mraženého
– 100g mletých ořechů
– 1 lžička kokosového oleje
– vanilka

Jáhly spařte, ale nevařte a nasypte je do mísy. K nim nalijte vodu nebo kokosové mléko. Já jsem použila 300ml kokosového mléka a zbytek vody. Neuvěříte, co to kokosové mléko s tím udělá! Nasypte kokos, přidejte 2 lžíce kokosového oleje a přidejte dle uvážení javorový sirup – stačí trochu! Všechno opravdu důkladně zamíchejte, nalijte na plech a pečte na 200°C cca 20 minut tak, aby těsto nebylo úplně upečené.
Mezitím si udělejte drobenku z ořechů, kokosového oleje a vanilky.
Po 20 minutách na tuhé těsto (ale musí být ještě měkké) nasypte ovoce a drobenku. Já použila mražený rybíz ze zahrádky. Pak pečte znovu dalších 20 minut. To, co vyndáte z trouby bude něco, po čem se jen zapráší a co byste nejraději snědli ještě horké!
Dobrou chuť!

 

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.