S koncem závodní sezóny jsem opět získala čas na vaření, který si užívám. A věřím, že má rodina taky. Tentokrát jsem si udělala čas na tohle vymazlené krůtí maso na pomerančích.
Co budete potřebovat?
- cca 1 kg krůtího masa
- 3 stroužky česneku
- 1 pomeranč
- tymián
- pepř
- olivový olej
- 1 cibule
- med
Jak na to?
- Předehřejte troubu na 170°C. Krůtí maso rozkrájejte na cca 2 cm plátky. Posolte a pokapejte olivovým olejem. Vložte do pekáčku.
- Stroužky česneku rozkrájejte na plátky a vložte do hmoždíře, kam přidejte kůru z pomeranče, několik větviček z tymiánu, čerstvě namletý pepř a sůl. Vše společně promačkejte a touto směsí potřete maso. Nechte cca 20 minut odležet.
- Do pekáčku přidejte nakrájenou cibuli na kolečka, tymián a kolečko pomeranče nakrájený na čtvrtky. Podlijte vodou a zakryjte alobalem nebo vrchem pekáčku. Pečte 60 – 75 min.
- Mezitím v misce smíchejte šťávu z jednoho pomeranče a lžíce medu. Tuto směs vlijte na krůtí prsa a odkryté pečte ještě dalších 15 minut při teplotě 190°C.
Krůtí prsa podávejte nejlépe s lehkým salátem.
Dobrou chuť.