Kdybych si měla vybrat, jestli nachos nebo čokoládu, tak 100% řeknu nachos. Na sladké mě totiž moc neužije. Ale jsou chvíle, kdy i já hledám ve spíží něco sladkého. A když tam nic není, nezbývá mi než si něco udělat. A v tu chvíli už si vybírám. Třeba tyhle třešňové vlnky. Recept je jako vždy bezlepkový.
Co budete potřebovat?
- 1/3 hrnku mražených třešní (v původním receptu jsou maliny, takže klidně vyndejte, co váš mrazák dá)
- 1/3 neslazených kokosových vloček
- 1/3 hrnku kokosového oleje
- 5 lžíc soleného másla
- 2 lžíce obyčejného kakaa
- 2 – 3 lžíce rýžového sirupu
Jak na to?
Na talíř nebo formu rozložte pečící papír. Nejlépe takový, který má po okrajích právě vlnky. 😉 Nasypte na něj kokos a třešně. Kokosový olej a máslo rozehřejte a pak vsypte kakako a sirup. Zalijte maliny a nechte alespoň půl hodiny do lednice, aby vše ztuhlo.
Dobrou chuť!
Upozornění: Vlnky nejsou dortík, kterého můžete sníst půlku na posezení. Ale jsou vhodné na zahánění chutí, taková ta rychlovka, co si trošku tu a tam odlomíte a vychutnáte.
Pozn.: Originální recept je z knihy Sladký život bez curku