Je to asi tak 8 let, kdy jsem zavedla rodinnou tradici, kdy se všechny ženské v rodině a dnes již i kamarádky scházíme u jednoho stolu a společně pečeme i s dětmi vánoční perníčky. V to odpoledne mají naši chlapi volnou zábavu, tedy jsou nuceni si ji najít.
A jelikož tyhle perníčky mají obrovský úspěch (o akci nemluvě), rozhodla jsem se pro ty z vás, kteří ještě nepekli a hledají vhodný recept, jej zveřejnit. Recept jsem před lety dostala od mé kamarádky Martiny, ale odkud ho má ona netuším. Proto jestli v něm někdo poznáte ten váš, omlouvám se, že vás neoznačuji jako autora. Perníčky, když je nenecháte v troubě dýl než je v receptu jsou krásně měkký a dají se hned jíst. Každopádně nehledejte za nimi žádné lowcarb, bez lepku a tak podobně, a prostě si na Vánoce dopřejte perníčky v plné parádě.
Co budete potřebovat?
- 400 g hl. mouky
- 140 g cukru moučka
- 50 g másla
- 2 vejce
- 2 lžíce medu
- 1 lžička jedlé sody
- 1 – 2 lžíce perníkového koření
- 1 vejce na potření
Jak na to?
Troubu rozehřejte na 160°C. Vložte do ní vykrájené perníčky o šírce cca 0,5 mm a pečte max.!!! 8- 10 min. Po vytažení potřete rozšlehaným vejcem a nechte vychladnout. Zdobit můžete dle vlastní fantazie.