Minulý týden jsem měla chuť na něco rychlého a zdravého. A nakonec to ze všeho vyhrála červená čočka. A tak jsem s pomocí strýčka Googla narazila na tenhle recept ze stránek S láskou k jídlu. No, co vám budu povídat. Rychlý a strašně dobrý. A i přes to, že toho byla plná pánev wok, ani jedno zrnko čočky se nedožilo rána.

Co budeme potřebovat?

  • 200 g červené čočky, 3 mrkve, 1 – 2 stroužky česneku, cibule, olej, citron, mořská sůl, vroucí voda

Jak na to? 

  • Červenou čočku několikrát propláchneme, mrkev nahrubo nastrouháme. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli s utřeným česnekem. Přidáme mrkev, zalijeme cca 2 lžícemi citrónové šťávy a chvíli dusíme. Pak přidáme čočku, kterou opekáme dalších 5 minut. Průběžně ale mícháme, aby se nám čočka nepřipálila. Zalijeme 0,5 l vroucí vody a pod pokličkou na mírném plameni vaříme. Pár minut před koncem osolíme.

Dobrou chuť

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.