Kolikrát to tady může vypadat, že člověk je živ jen na salátu. Ale u mě to opravdu tak není a svojí pusu opravdu neošidím. Jen se snažím vše dělat tak, aby to bylo lehké a když se dá, tak bez lepku. Proto i tento guláš jsem ničím nezahušťovala,  a přes to jsme si všichni pochutnali. 

Co budete potřebovat? 

  • 1/2 kg kančího masa
  • 2 cibule
  • máslo
  • sůl
  • plnotučná hořčice
  • 4 stroužky česneku
  • 3 dcl hovězího vývaru (mám neustále domácí na mrazáku)
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 ks nového koření
  • kmín
  • 2 dcl piva
  • mletá paprika
  • 1 lžíce rajského protlaku

Jak na to? 

  • V tlakovém hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla. Na něm osmahneme nakrájenou cibuli i česnek na plátky. Jakmile cibule začne hnědnout, přidáme maso nakrájené na kostky. Po té vložíme všechny bylinky a koření.
  • Jakmile se maso zatáhne, přidáme lžičku hořčice. Pořádně promícháme a necháme trochu osmažit. Přilijeme pivo a necháme trochu zredukovat. Pak zalijeme vývarem a v tlakovém hrnci vaříme cca 30 min. Pokud nemáte tlakový hrnec, musíte samozřejmě vařit mnohem dýl dokud maso nezměkne. Pokud vám přijde, že šťáva je moc vodnatá, vařte dokud se nevypaří do potřebné hustoty. Podávejte s rýží.

Dobrou chuť

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.