Kovbojské fazole

Kdo mě sleduje, ví, že miluju recepty podle Kamu. A tohle je jeden z nich a jako vždy je vhodný pro lidi, kteří se stravují bez lepku. I přes to, že celý recept může vypadat složitě, ve finále vám nezabere víc než půl hodiny i s přípravou. 

Co budete potřebovat?

  • 200 g slaniny (kupuji v Lidlu již nakrájenou na kostičky)
  • 800 g scezených a propláchnutých fazolí
  • 1 plechovka kvalitních drcených rajčat (já použila italský protlak z Cortelazzi Cash and Carry)
  • 2 bíle cibule nakrájené na jemno
  • 2 lžíce nasekaného česneku
  • 1 nasekaná jalapeňo paprička
  • 2 bobkové listy
  • sůl, pepř

Jak na to? 

Slaninu s cibulí orestujeme dozlatova na středním plameni. Přidáme česenk, jalapeňo, bobkový list a asi minutku společně opekáme. Pak vložíme fazole, drcená rajčata a pro lepší chuť jsem zakapala limetkou a vaříme dalších 10 minut. Nakonec opepříme dle chuti. A komu by to bylo málo, může zasypat strouhaným sýrem, který se krásně v teplém jídle táhne.

Dobrou chuť

Categories:

NA TALÍŘI, VÝŽIVA

1 komentář

  • Standa

    15.2.201910:06 Reply to Standa

    Verčo, pro kolik lidí ten recept je, prosím Tě? Děkuji 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *