Někdy člověk prostě nechce extra vařit, ale chce si jednoduše natřít chleba, uvařit si čaj a sednou ke stolu. A přesně tohle všechno slibuje tahle hrášková pomazánka. Opět jsem to dala trošku na Babicu, ale tak kdo neimprovizuje, nejí.

Co tedy budete potřebovat? 

  • 400 g mraženého hrášku (použila jsem sterilovaný), jarní cibulku, 1 stroužek česneku, 1 Lučinu, 1/2 hrnku nasekaných blanšírovaných mandlí, sůl a pepř, kůra a šťáva z 1 citronu (bez té to nezkoušejte, dodá tomu grády), hrst čerstvých bylinek dle chuti (kdybych měla mátu, myslím, že by k tomu citronu sedla jako zadek na hrnec) a nakonec půlka chilli papričky, 2 lžíce olivového oleje

Jak na to? 

  • Cibulku lehce orestuje na troše olivového oleje a přidejte hrášek, česnek, mandle a zalijte hrnkem vody. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Pak plamen stáhněte a vařte dokud hrášek, pokud máte mražený nezměkne.
  • Smíchejte bylinky, citronovou šťávu a kůru společně se lžící olivového oleje. Pak přidejte hrášek a rozmixujte. Pak přidejte najemno nasekanou chilli papričku a Lučinu a pořádně zamíchejte.

Pomazánku namažte na krekry nebo chléb a máte hotovo.

Dobrou chuť.

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.