Když jsem před pár dny dávala na Instagram, jak vařím maso v pomalém hrnci, přišlo mi několik zpráv s dotazem na recept. Tak tady ho máte. Původní recept, podle jehož základu jsem se řídila, je ze stránek Paleo snadno, ale já si ho trochu upravila. Nutno k tomu ještě podotknout, že i sama Lucka píše na svých stránkách, tenhle recept chutná mnohem líp, než vypadá. A až ochutnáte, tak vždy toho budete mít navařeno málo.

Co budeme potřebovat? 

  • 600 g dýně hokkaido, 200 g kysaného zelí, 200 g hovězího zadního, 3 nahrubo nastrouhané mrkve, 1 cibule, sůl, pepř

Jak na to? 

  • Maso pořádně osolte a opepřete. Opečte ze všech stran, aby se stáhlo a zhnědlo. Vyndejte a na tom samém oleji obdělejte mrkev a cibuli. Po zeleninu, maso i olej vložte do pomalého hrnce a zalijte vodou. Maso v pomalém hrnci vařte 10 hodin.
  • Cca hodinku před uvařením masa, rozkrájejte dýni na kostičky a v míse smíchejte s trochou soli a olivovým olejem. Vložte do předehřáté trouby na 200`C a pečte cca 15 – 20 minut, dokud není dýně měkká.
  • Jakmile je maso uvařené, vyjměte jej a natrhejte. Přecezenou tekutou omáčku z pomalého hrnce nalijte do hluboké pánve a přidejte zelí. Pokud máte rádi kmín, klidně můžete použít i ten. Pokud se vám zdá zelí moc kyselé, lehce propláchněte. Ale sladká chuť dýně ve spojení s kysaným zelím je skvělou kombinací. Zelí takto duste do změknutí. Pak přidejte dýni, maso a zamíchejte. No, a máte hotovo!

Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.