Blíží se podzim a s ním i přechod na teplejší jídla. To ale neznamená, že bychom se měli uchýlit k jezení svíčkové a zapomenout na zdravou stravu. Naopak toto období chřipek bychom našemu tělu měli dodávat dostatek vitamínů a všech důležitých látek. A tak tady pro vás mám tip na naprosto dokonalou večeři.

Co budeme potřebovat? 

  • 3 mrkve, 2 jarní cibulky, 6 stroužků česnek, 6 rajčátek, 1 paprika, 2 lžíce třtinového cukru, tymián, 200 g krevet, 2 dcl bílého vína, olivový olej

Jak na to?

  • Všechnu očištěnou zeleninu nakrájejte na kusy. Mrkev a papriku na proužky, cibuli a jarní cibulku rozkrájejte tak, aby se při pečení provoněla i ostatní zelenina, rajčata a 4 stroužky česneku nechte vcelku. Vše smíchejte na plechu, zalijte olivovým olejem, přidejte větvičky tymiánu, osolte, opepřete a zasypte třtinovým cukrem. Pečte v troubě cca 20 – 30 minut při 160°C.
  • Na pánvi rozpalte olivový olej a na něm lehce osmažte nadrobno nakrájený zbytek česnek. Přidejte krevety a lehce je osmahněte ze obou stran. Pak zalijte vínem a nechte zredukovat.
  • Krevety se zeleninou podávejte ještě teplé.

Dobrou chuť!


Originální recept, včetně hráškové kaše s mátou najdete zde.

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.