Je to asi tak 8 let, kdy jsem zavedla rodinnou tradici, kdy se všechny ženské v rodině a dnes již i kamarádky scházíme u jednoho stolu a společně pečeme i s dětmi vánoční perníčky. V to odpoledne mají naši chlapi volnou zábavu, tedy jsou nuceni si ji najít.

A jelikož tyhle perníčky mají obrovský úspěch (o akci nemluvě), rozhodla jsem se  pro ty z vás, kteří ještě nepekli a hledají vhodný recept, jej zveřejnit. Recept jsem před lety dostala od mé kamarádky Martiny, ale odkud ho má ona netuším. Proto jestli v něm někdo poznáte ten váš, omlouvám se, že vás neoznačuji jako autora. Perníčky, když je nenecháte v troubě dýl než je v receptu jsou krásně měkký a dají se hned jíst. Každopádně nehledejte za nimi žádné lowcarb, bez lepku a tak podobně, a prostě si na Vánoce dopřejte perníčky v plné parádě.

Co budete potřebovat? 

  • 400 g hl. mouky
  • 140 g cukru moučka
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 – 2 lžíce perníkového koření
  • 1 vejce na potření

blank

Jak na to? 

Troubu rozehřejte na 160°C. Vložte do ní vykrájené perníčky o šírce cca 0,5 mm a pečte max.!!! 8- 10 min. Po vytažení potřete rozšlehaným vejcem a nechte vychladnout. Zdobit můžete dle vlastní fantazie.

blank

blank

blank

blank

 

 

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.