V lednico jsem měla ricottu, která měla těsně před datem spotřeby. A tak jsem hledala recept, který bude rychlý a zároveň k němu nebudu potřebovat milión surovin, které ani nebudu mít doma.

Co budeme potřebovat? 
Na těsto:

  • 250 g hl. mouky, 100 g másla, 80 ml vody, sůl

Náplň:

  • 450 g ricotty (půlku můžete nahradit lučinou, či jiným čerstvým sýrem), 2 vejce, mletý muškátový oříšek, sůl, loupaná rajčata v rajském protlaku (já použila tyto z řeckého eshopu – jsou to rajčata vyzrálá na slunci a na chuti je to znát), oregano

Jak na to

  • Všechny suroviny na těsto smícháme do hladkého těsta, které necháme 30 minut uležet v lednici. Mezitím promícháme suroviny na náplň a rajčata necháme okapat, aby později přikrájení nestříkaly. Z uleželého těsta vyválejte placku, kterou vložte do koláčové formy a propíchejte vidličkou. Zalijte náplní a ozdobte rajčaty. Pečte 30 min. při 180°C a pak ozdobte oregánem.

Dobrou chuť.

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.