Na začátku září jsem si nechala udělat po dlouhé době InBody, jehož výsledky mě vůbec nepřekvapily. Léto plné dobrého vína a vychlazeného prosecca udělalo své. A tak jsem najela na salátové večeře, ale co si budeme povídat, moc dlouho člověk nevydrží jíst salát s balkánským sýrem. A tak neustále hledám nové a nové recepty, které by nebyly jen o zálivce z olivového oleje.
Tento recept je opět z dílny Gabriely Peacock a je geniální. Jen s ním tedy ušpiníte dost nádobí. Ale je to rychlé a do 10 minut máte vše hotové. A jak Gabriela píše, tak je to salát zdravý pro srdce a kardiovaskulární systém.
Co budete potřebovat?
- trochu citrónové šťávy, 2 vejce, 3 velké hrsti baby špenátu nebo klasický špenát nasekejte, 10 nakrájených cherry rajčat, 50 g natrhané mozzarelly, hrst čerstvé bazalky, olivový olej, jablečný ocet, mořská sůl a mletý pepř
Jak na to?
- Do malého hrnce dejte vodu a na středním plameni ji ohřejte těsně pod bod varu. Pak přidejte citronovou šťávu a do vody rozklepněte vejce a pošírujte 4 minuty.
- Mezitím dejte špenát na pánvičku, podlijte troškou vody a nechte zvadnout. Pak dobře sceďte a rozložte na dv talíře.
- V misce smíchejte rajčata, mozzarellu a bazalku a zalijte olejem a octem. Osolte a znovu promíchejte. Směs nasypte na špenát a přidejte vejce.
Dobrou chuť!