Miluju, když mám čas a můžu pozvat babičku s mamčou na oběd. Jen občas zápasím s tím, co uvařím. Mísí se ve mně myšlenky na to, že babička všechno nesní a moje stravovací návyky. Ale dneska… 

Dneska prostě bylo teplo a tak jsem si řekla, že není čas dělat nějaké vylomeniny. Prostě ideální den na to překvapit něčím lehkým.

Co budete potřebovat? 

  • 2 konzervy tuňáka (již scezeného a je absolutně jedno, jestli byl v oleji nebo ve vlastní šťávě)
  • 1/2 hrnku majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 hrnek nastrouhaného čedaru
  • 4 velká rajčata

Jak na to? 

Předehřejte si troubu na 190°C a lehce vymastěte plech olejem. Rozkrojte rajčata na půl a vydlabejte vniřky. Pevné vnitřky dejte do misky, šťávu vylijte.

Rozmixujte cibulku, celer, tuňáka, hořčici, majolku a zbykty rajčete a směs nandejte do půlek od rajčat tak, aby vyčnívaly kopečky. Pokud se vám zdá, že směs je příliš tekutá, zahustěte bezlepkovou moukou. Takhle plněná rajčata vložte naplech a vložte do trouby a pečte cca 30 minut. Po této době, pokud vám to trouba umožní, změňte program na grilování. Rajčata posypte čedarem a pečte do té doby, dokud se sýr nerozpustí a není zapečený.

Pak podávejte s bezlepkovými bramborovými plackami nebo chlebem.

Dobrou chuť.

blank

blank

blank

blank

 

 

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.