Nevím, jak vy, ale já svojí rodinu prostě nemohu přesvědčit ke zdravému životnímu stylu. Není týden/víkend, kdy by se na stůl neservírovala pizza a naopak bych mohla spočítat na prstech jedné ruky s amputovanými 3 prsty, kolikrát můj muž sní nějaké vitamíny. Moje dcera je na tom s ovocem o něco líp, ale stále to není ideální. Často se tedy stává, že vařím několik jídel a proto jsem ráda, když to dlouho netrvá. 

Poslední dobou přicházím na chuť novým potravinám. Vyzkoušela jsem Šmakouna a teď přišla řada i na Tempeh. Omylem jsem si do košíku dala ten uzený a bála se, jaké to bude. Já totiž uzené maso jím velmi málo a ne moc ráda. Takže zde je recept, respektive tip na takovou rychlovku.

Ingredience:
Balení uzeného tempehu
Pórek
1/2 menší cukety
1 stroužek česneku
kokosový olej
sůl, pepř

Postup:
tempeh a cuketu nakrájíme na malé kousky, pórek na kolečka, česnek propasírujeme do směsi a vše smícháme a vysypeme na mírně rozpálenou pánev na kokosový olej. Lehce posolíme a opepříme. Restujeme až do doby, kdy změkne pórek. Pak rovnou podáváme.

Poznatek: jak jsem musela postupně přicházet na chuť Šmakounovi, tak tempeh jsem si zamilovala na první do

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.