Hledáte, co byste kde snědli a co by se dalo jíst studené i teplé? Řeknu vám to. Jsou to skvělé kapustové karbanátky, které můžete dát čistě na vegetariánský způsob nebo si dopřát s trochou šunky. 

Když jsem na jaře dostala 8 sazenic kadeřavé kapusty, neměla jsem tušení, co s ní budu dělat. A tak posledních pár dní, kdy už tahle kapusta přerůstá ostatní mé zahradní miláčky, jsem začala zjišťovat, co bych z ní udělala, aby to jedl alespoň můj muž. A tak jsem narazila na tenhle recept na kapustové karbanátky, který chutná opravdu skvěle!

Suroviny:
400 g kapusty
1/5 másla
100 g kvalitní šunky (v případě vegetariánské verze přidejte houby – sušené, čerstvé, mražené…)
2 vejce
2 rohlíky
mléko
sůl
pepř
česnek
strouhanku na zahuštění
kokosový olej (Poslední dobou na něm smažím naprosto všechno!)

Postup:
Kapustu vařte v osolené vodě do změknutí, bude mít takovou pěkně kovovou barvu. Po té ji vyjměte, nechte okapat a nakrájejte na malé kousky. Mezitím si na pánvi nechte zesklovatět najemnou nakrájenou cibuli a po té přidejte na kostičky nakrájenou šunku. Rohlík nakrájejte a zalijte mlékem, aby změkl. Do velké mísy postupně naházejte všechny ingredience: kapustu, cibuli se šunkou, změklý rohlík, vejce, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Smíchejte a pokud je třeba, přidejte strouhanku, aby vzniklo tuhé těsto právě jako na karbanátky. Z této hmoty dělejte menší karbanátky, které usmažte na kokosovém oleji.

DOBROU CHUŤ!

 

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.