Další skvělý rychlý oběd nebo večeře, která neurazí, ale naopak velmi potěší vaše chuťové buňky.
Zjistila jsem, že když k obědu vynechám sacharidy, tak večer hledám, co bych kde snědla. Stejně tak ale nedávám, když k obědu nemám dostatek bílkovin. A u téhle chuťovky bohužel těch bílkovin moc není. Tak abych je doplnila, popíjela jsem u toho krásně studený kefír.
Co budete potřebovat na 2 porce?
- 4 plátky chleba (fakt si vemte nějaký lepší, my kupujem v Bille buď oříškový s označením 80 nebo 12 bez oříšků), trošku olivového oleje, 4 střední rajčata, parmazán, stroužek česneku, bazalka, koriandr, pažitka, sůl a pepř
Jak na to?
- Chleba lehce potřete olivovým olejem, nasucho opečte dokřuprava na pánvi a potřebe česnekem. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Tyto kousky vložte na chvíli do síta, aby z nich odkapala přebytečná voda. Pak je dejte na chléb, posypte nastrouhaným parmazánem a zapečte v troubě. Nakonec posypte směsí z nasekaných bylinek a nechte si chutnat!
Dobrou chuť!
Pozn.: Recept je z knihy Run & Cook z Alpha Book