Na tenhle výborný salát mi přivedla má sestřenice, která ho měla ve svém menu na oslavě. Tak moc nám s Marcem chutnal, že jsem se rozhodla se s vámi o něj podělit.
Co budete potřebovat?
- 2 hrníčky kus kusu
- 1/3 balení cizrny
- dvě plechovky tuňáka v olivovém oleji
- červenou cibulku nebo šalotku
- mátu (bez té to ani nedělejte)
- případně koriandr
Jak na to?
Uvařte dle návodu cizrnu a nechte vychladnout. Kus kus osolte, přidejte dvě lžíce másla a zalejte 3 hrnky horké vody a nechte nabobtnat cca 5 minut pod pokličkou. Mezitím si nakrájejte cibulku, mátu a koriandr. Máta je v tomto receptu důležitá, dává sálátu naprosto svěží chuť. Proto si tady nehrajte na Babicu. 😉 Všechny ingredience včetně tuňáka zamíchejte a strčte na pár hodin do lednice, aby se chutě smíchaly.
Dobrou chuť.
Pozn.: Z tohoto množství uděláte docela velkou mísu salátu, ale nebojte se, s jeho chutí vám přijde, že i tohle je málo.