Už dlouho jsem nepekla nic tak dobrého jako je tenhle koláč. A tak se připravte, že až ho ochutnáte, budete si chtít sníst i prsty. 

Co potřebujete na těsto? 

  • 1/4 hrnku kokosového oleje, 3/4 hrnku třtinového cukru, 1 vejce, 1 lžičku van. extraktu (já použila čerstvou vanilku), 2 hrnky bezlepkové mouky (používám tu z Marks & Spencer), 2 lžičky PDP (bez fosfátů),  1/2 lžičky soli, 1/2 hrnku mléka (použila jsem rýžové), 2-3 hrnky oloupané a na kousky nakrájené rebarbory

Co potřebujete na drobenku? 

  • 3/4 hrnku třtinového cukru, 2/3 bezlepkové mouky (viz výše), 1 lžička skořice, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1/4 hrnku másla (použila jsem ghí), 1/4 hrnku kokosového oleje

blank

Jak na to? 

  • V míse umixujte kokosový olej spolu s cukrem, dokud nevznikne jemný krém. Pak přidejte vejce a vnitřek vanilky a znovu dobře promíchejte. V další míse smíchejte mouku, PDP a sůl. Jamile máte sypkou směs dostatečně promíchanou přidejte krém z cukru a kokosového oleje, přilijte mléko a pořádně promíchejte. Pokud by se vám těsto zdálo suché, nebojte se přidat mléka o něco víc.
  • Drobenku vyrobíte zcela jednodušše smícháním všechn ingrediencí na ní potřebných.
  • Těsto dejte na plech, posypte rovnoměrně rebarborou a posypejte hustě drobenkou. Nebojte se použít všechnu. Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte cca 40 minut. Pokud by se vám těsto zdálo ještě mokré, nebojte se koláč nechat péct o něco déle. Podávejte ještě mírně teplé. <3

Dobrou chuť.


Originální recept najdete na stránkách Kitchenette.cz

blank

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.