V lednico jsem měla ricottu, která měla těsně před datem spotřeby. A tak jsem hledala recept, který bude rychlý a zároveň k němu nebudu potřebovat milión surovin, které ani nebudu mít doma.
Co budeme potřebovat?
Na těsto:
- 250 g hl. mouky, 100 g másla, 80 ml vody, sůl
Náplň:
- 450 g ricotty (půlku můžete nahradit lučinou, či jiným čerstvým sýrem), 2 vejce, mletý muškátový oříšek, sůl, loupaná rajčata v rajském protlaku (já použila tyto z řeckého eshopu – jsou to rajčata vyzrálá na slunci a na chuti je to znát), oregano
Jak na to
- Všechny suroviny na těsto smícháme do hladkého těsta, které necháme 30 minut uležet v lednici. Mezitím promícháme suroviny na náplň a rajčata necháme okapat, aby později přikrájení nestříkaly. Z uleželého těsta vyválejte placku, kterou vložte do koláčové formy a propíchejte vidličkou. Zalijte náplní a ozdobte rajčaty. Pečte 30 min. při 180°C a pak ozdobte oregánem.
Dobrou chuť.