Moje tělo dostalo minulý týden pěkně zabrat. Výživa díky blížícímu se závodu bylo to poslední, co jsem dokázala řešit. Hot Dog z benzínky střídal Burger z fast foodu, ani oko nemrklo. Ale teď už jsem zase na svém, a tak vám přináším tip na naprosto lahodný salát z černé čočky.
Na dvě porce stačí: půl hrnku čočky beluga, 1 šalotka, 1/2 červené a 1/2 žluté papriky, sušená rajčata, sůl, pepř, citr. šťáva na pokapání, petržel, dýňová semínka a hobliny parmezánu.
Čočku propláchneme, cca 20 min. vaříme doměkka a po té slijeme. Dýňová semínka (ale můžete použít i ořechy) opražíme. Na oleji necháme zesklovatět šalotku spolu s paprikou, kterou si předem nakrájíme na malé kostičky. Pak přidáme nakrájená sušená rajčata a asi tak 5 minut opekáme společně. Pak přidáme čočku, nasekanou petrželku a zasypeme semínky s parmezánem.
Dobrou chuť