Květákový quiche

Další z mých oblíbených receptů, na který jsem dostala tip od Verči s Pavlem, kteří s námi běhají Mattonky. Ale brzy se můžete těšit,  že vám představím projekt, ve kterém se mimo těchto dvou seznámíte i s jejich synem Davidem. Ale zpátky k tomuhle vynikajícímu slanému dortíku. 

Co potřebujeme: polentu, květák, cibuli, 3 – 4 vejce a strouhaný sýr, sůl a pepř.

Polentu uvaříme dle návodu a vlijeme do dortové formy o průměru cca 25cm a vytvoříme rovnou vrstvu. Květák roztrháme na růžicky a uvaříme do poloměkka (změkne ještě v troubě) ve slané vodě. Uvařený nasekáme na přiměřeně velké kousky tak, aby se daly ještě kousat a zároveň se vešly do pusy. Po té si nakrájíme cibuli na malé kousky a osmažíme na kokosovém oleji (může být i jiný) a přidáme na chvíli květák.

Troubu předehřejeme na cca 180°C. Směs květáku a cibule nasypeme na polentu a zalijeme rozšlehanými vejci se solí a pepřem. Vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut. Pak zasypeme sýrem a znovu pečeme do doby, než je celé vajíčko tuhé. Já osobně používám kozí sýr, ale výtečně chutná i gouda.

Dobrou chuť!

Kategorie:

NA TALÍŘI, VÝŽIVA

2 komentáře

  • Lucie zdravá kuchyňka

    13.2.201710:33 Reply to Lucie

    kolik té polenty? aspoň zhruba

    • mm
      Veronika Šimáčková

      21.2.201713:39 Reply to Veronika

      Lucko, to těžko říct. Já to takhle neodhadnu. Prostě podle návodu…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *