Slaný koláč s ricottou a koprem a samozřejmě bezlepkový

Když jsem tenhle týden řešila, co si připravím ke svačinám, vzpomněla jsem si, že jsem už dlouho chtěla zkusit tenhle koláč. Jen pozor, je neskutečně lehký a dobrý. Takže nepočítejte, že vám dlouho vydrží. 

 

Co na něj potřebujete?

  • kokosový olej na pomazání
  • 2 cukety
  • sůl
  • 400g ricotty
  • 3/4 strouhaného parmezánu
  • jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 hrnku nasekaného kopru
  • kůra z 1 citronu
  • 2 pořádně našlehaná vejce
  • 1/3 hrnku rozdrobené fety

Cuketu nastrouháme a vložíme do cedníku. Posolíme a necháme 15 minut odležet, aby pustila vodu, kterou po té vymačkáme. Vymačkanou cuketu smíchejte s ricottou, parmazánem, nakrájenou cibulkou, utřeným česnekem, koprem a citrónovou kůrou. Těsto nalijte do vymazaného středního pekáčku a pečte 1 hodinu v troubě při 160°C. Po té posypte fetou a zapečte dalších 25 minut.

Dobrou chuť!

Kategorie:

VÝŽIVA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *