Špenátová pizza bez lepku

Žiju v rodině s Italem a tak pizzu dělám skoro jednou týdně a těstoviny vařím v kotlích. A i přes to, že špenátová pizza bude spíš takové spestření jídelníčku mého muže, byli jsme oba překvapeni, jak moc dobrá je. 

Co potřebujete?

  • pytel čerstvého špenátu, 3 vejce, 1/2 hrnku eidamu (já použila skoro plný), sůl (se solí opatrně, ve špenátu je jí potřeba málo), pepř + ingredience na ozdobení dle chuti.

Jak na to? 

  •  Špenát vyperte a rozmixujte. Do mixéru přidejte sýr, vejce, sůl a pepř a znovu společně rozmixujte do doby, než se těsto spojí. Na plech položte pečící papír a těsto na něj vylejte a uhlaďte rukou do tvaru na pizzu. Dejte na 30 – 35 min. do trouby na 200°C.
  • Po upečení vyndáme z trouby a opatrně oddělíme od papíru, na kterém těsto ale necháme. Obložíme dle chuti a necháme ještě dle potřeby zapéct.

Dobrou chuť.


Originál recept najdete na stránce Cukrfree.cz.

Kategorie:

VÝŽIVA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *