Jak víte, od září do března jsem toho moc nenaběhala, a tak není divu, že váha šla nahoru a fyzička naopak dolů. První běhy po pauze jsem se cítíla těžká (a stále to není žádný zázrak) a určitě nemůžu říct, že bych se při běhu cítila dobře. Běhat vzdálenosti delší než 10 km pro mě byly únavné a namáhavé a tak představa běžet JIZ50RUN sice není nijak hrozná, ale to jen asi díky tomu, jak jsem ji loni zaběhla. Jenže hlava mi zcela reálně říká, že v tomhle stavu bych neuběhla ve slušném čase ani její kratší variantu. A tak jsem se opět domluvila s Terčou Beitlovou, že se vrhneme do tréninku a najdeme společně mou formu a do JIZ50RUN ji ještě trochu poladíme.

Již loni, když jsem JIZ50 doběhla, věděla jsem, že se na tuhle trať chci vrátit a čas stáhnout o dost níž. Jenže v tu chvíli nikdo netušil, že za 14 dní se odrovnám a budu půl roku bez běhání. I proto jsem s letošním časem velmi opatrná. Stále mám v hlavě to, že bych tenhle závod chtěla dát v čase 4:30, ale uvidíme, jak půjde trénink.

Nejdříve budu muset shodit nabraná kila, což ve věku blížící se 40ky už není tak jednoduché. Ach jo, ve 30 to spalovalo mnohem líp. Ale vím, kde mám rezervy ve výživě, což by mi mohlo pomoci. A pak samozřejmě půjde o objem, který budu muset postupně rozumně navyšovat. Většina z vás má naběháno a už ladí jen formu, ale já budu muset v následujících 4 měsících zamakat na obojím. I proto jsem se rozhodla podstoupit vyšetření laktátové křivky ve Vital Praha, aby mi přesně změřili, v jakých tepech běhat a měla možnost později svou formu adekvátně porovnat. Na vyšetření půjdu hned po mém návratu z dovolené, a tak na to budu krásně odpočatá.

Každopádně jsem připravena se s vámi o můj trénink dělit, a pokud byste měli jakýkoliv dotaz, proč a jak, klidně mi pište. Brzy zase bude možnost se přidat k našim běhovýletům po okolí a krásách českých běžeckých tras, na kterých můžeme fyzičku ladit společně. A jestli se na JIZ50 připravujete také, budu ráda, když na Instagramu označíte své tréninky hashtagem #zpatkydokecek.

Ať vám to běhá!

Sdílet na Facebooku

Dej o tomhle článku vědět i svým přátelům na Facebooku.