Když si mám vybrat, jestli sním flákotu, nebo něco sladkého, vždy to u mě vyhraje kus masa. Ale samozřejmě, že chápu, že nemůžu být živa jen z masa a tak kolikrát vymýšlím, co bezmasého uvařit. Tentokrát jsem v Globusu narazila na nádherné portobello, a tak nebylo co řešit. Portobello můžete dělat na milion způsobů, ale já zvolila tenhle s tofu.
Co budete potřebovat?
- 4 porotobello houby
- ghí
- 1 kostka tofu nakrájená na malinkaté kostičky
- cherry rajčata
- bazalka
- cibule
- česnek
- pepř
- čedar
Jak na to?
- Troubu předehřejeme na 180°C. Mezitím opatrně vydlabeme portobello a spolue s nožičkama nakrájíme na malé kousky. Kloboučky vyskládáme na plech.
- Cibulku nechte zesklovatět na ghí a pak přidejte česnek, nakrájené tofu a zbytek hub. Chvíli dusíme. Vzniklou směsí naplníme portobello, poklademe nakrájenými rajčaty a bazalkou. Na vrch nasypeme nastrouhaný čedar a vložíme do trouby.
- Pečeme 15-20 minut a pak podáváme.
Dobrou chuť.