Když jsem tenhle týden řešila, co si připravím ke svačinám, vzpomněla jsem si, že jsem už dlouho chtěla zkusit tenhle koláč. Jen pozor, je neskutečně lehký a dobrý. Takže nepočítejte, že vám dlouho vydrží.
Co na něj potřebujete?
- kokosový olej na pomazání
- 2 cukety
- sůl
- 400g ricotty
- 3/4 strouhaného parmezánu
- jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- 1/4 hrnku nasekaného kopru
- kůra z 1 citronu
- 2 pořádně našlehaná vejce
- 1/3 hrnku rozdrobené fety
Cuketu nastrouháme a vložíme do cedníku. Posolíme a necháme 15 minut odležet, aby pustila vodu, kterou po té vymačkáme. Vymačkanou cuketu smíchejte s ricottou, parmazánem, nakrájenou cibulkou, utřeným česnekem, koprem a citrónovou kůrou. Těsto nalijte do vymazaného středního pekáčku a pečte 1 hodinu v troubě při 160°C. Po té posypte fetou a zapečte dalších 25 minut.
Dobrou chuť!