Žiju v rodině s Italem a tak pizzu dělám skoro jednou týdně a těstoviny vařím v kotlích. A i přes to, že špenátová pizza bude spíš takové zpestření jídelníčku mého muže, byli jsme oba překvapeni, jak moc dobrá je.
Co potřebujete?
- pytel čerstvého špenátu, 3 vejce, 1/2 hrnku eidamu (já použila skoro plný), sůl (se solí opatrně, ve špenátu je jí potřeba málo), pepř + ingredience na ozdobení dle chuti.
Jak na to?
- Špenát vyperte a rozmixujte. Do mixéru přidejte sýr, vejce, sůl a pepř a znovu společně rozmixujte do doby, než se těsto spojí. Na plech položte pečící papír a těsto na něj vylejte a uhlaďte rukou do tvaru na pizzu. Dejte na 30 – 35 min. do trouby na 200°C.
- Po upečení vyndáme z trouby a opatrně oddělíme od papíru, na kterém těsto ale necháme. Obložíme dle chuti a necháme ještě dle potřeby zapéct.
Dobrou chuť.
Originál recept najdete na stránce Cukrfree.cz.