Články
vše
Trénink
Na talíři
VÝBAVA & tipy
Závody
Proč ne/poběžím B7
Je to několik týdnů, co jsem na svém fb profilu psala, že jsem přijala výzvu svého běžeckého parťáka na to, běžet společně Beskydskou sedmičku. Nicméně od té doby jsem měla možnost o tom dost přemýšlet, s hodně lidma a hlavně s hodně zkušenými běžci o tom diskutovat. A tak teď, kdy se rozběhly registrace na tenhle proslulý závod, jsem se rozhodla o mém rozhodnutí napsat.
Jak si plánuju svůj tréninkový měsíc?
Je 3. ledna a spousta z vás si určitě na konci roku dala nějaká předsevzetí. Touhle dobou jsou naše hlavy ještě ve stavu, kdy pevně věříme, že letos to vyjde. Že letos neselžeme. Ale jak si troufám odhadnout, příští týden tu už bude spousta těch, kteří zhřeší, nebo vynechají první plánovaný trénink. Ale co když existuje něco, co nám pomůže naše cíle plnit nebo zmírnit procento neúspěchu?
Rajčatovo – avokádová salsa ala @chefkamu
Za posledního čtvrt roku jsem dostala tolik kuchařek, že asi ani do konce života nebudu schopná z nich uvařit všechno, co min. připomíná bezlepkovou stravu. A tak nezbývá než pečlivě vybírat a vám čas od času zveřejnit to, co by vás v dané chvíli mohlo nadchnout.A jelikož se blíží Silvestr, myslím, že rajčatovo-avokádová salsa je to pravé.
Proč ráda běhám na sněhu?
Tak jsem se dočkala. Konečně napadlo pár centimetrů sněhu a můžu se zase o něco víc radovat z běhu. Běh ve sněhu je totiž jak návrat do dětských let.
Proč běhat v kompresním oblečení?
Dřív nebo později se běžec, nebo jakýkoliv jiný sportovec, dostane do stavu, kdy začne řešit, v čem běhá. Nevadí, jestli začnete první řešit, aby vám oblečení ladilo barevně, anebo na to půjdete vědecky a budete hledat podporu všude, kde to bude možné. Stejně tak já jsem si poslední dobou začala zcela reálně uvědomovat výhody kompresních elasťáků.
Salming EnRoute
Když jsem si na jaře kupovala Salming EnRoute, neměla jsem vůbec představu, do čeho jdu. Jediné, co jsem věděla, že v těchto botách to údajně běhá samo. A to prostě chceš.
Čertovská 5
Čertovská 5ka není žádná pětka, ale oficiálně je to běžecký závod na 5,7 km. Neoficiálně jsme se s ostatními tak nějak shodli, že to je něco kolem 5,5km. Ale ať je to jak chce, je to závod, který se zapíše do mých běžeckých análů.
Kančí guláš a jako vždy bez lepku!
Kolikrát to tady může vypadat, že člověk je živ jen na salátu. Ale u mě to opravdu tak není a svojí pusu opravdu neošidím. Jen se snažím vše dělat tak, aby to bylo lehké a když se dá, tak bez lepku. Proto i tento guláš jsem ničím nezahušťovala, a přes to jsme si všichni pochutnali.
Krůtí maso na pomerančích
S koncem závodní sezóny jsem opět získala čas na vaření, který si užívám. A věřím, že má rodina taky. Tentokrát jsem si udělala čas na tohle vymazlené krůtí maso na pomerančích.
Portobello
Když si mám vybrat, jestli sním flákotu, nebo něco sladkého, vždy to u mě vyhraje kus masa. Ale samozřejmě, že chápu, že nemůžu být živa jen z masa a tak kolikrát vymýšlím, co bezmasého uvařit. Tentokrát jsem v Globusu narazila na nádherné portobello, a tak nebylo co řešit. Portobello můžete dělat na milion způsobů, ale já zvolila tenhle s tofu.
Velká Kunratická
Jsou závody, na které se jen tak dobrovolně nepřihlásíte, ale jste dobrovolně přihlášeni. A právě takhle nějak to bylo s mou první Velkou Kunratickou. Prostě jsem Davidovi kývla na něco, co jsem asi chtěla běžet, ale jak to poběžím jsem se začala ptát až včera ráno. Pár hodin před závodem. Tehdy mi totiž začalo vrtat v hlavě, proč o něm tolik lidí mluví s takovým respektem.
Přípravné období a regenerace
My běžci rádi mluvíme o našich trénincích. O tom, kolik jsme za poslední dobu naběhali kilometrů, jak se hýbe naše tempo a případně jaké nové boty jsme si koupili. Ale jednomu velmi důležitému tématu se stále podvědomě vyhýbáme. A tím tématem je REGENERACE.